Site Overlay

Raad van Bestuur en Algemene Vergadering

Initiatiefneemster van het project

Christine Stanczyk
Als coördinatrice van projecten in de culturele sector, heeft Christine meegewerkt aan de lancering van het Vorstse duurzaam wijkcontract QuartierWielsWijk. Gevoelig voor milieukwesties, in het bijzonder voor duurzame voeding, richtte ze vervolgens een gasap (Groupe d’Achat Solidaire de l’Agriculture Paysanne) op in de wijk. De goede energie die in dit project naar boven kwam, gaf op een organische manier vorm aan de oprichting van een coöperatieve van biologische producten.

De Raad van Bestuur

Kelsey Perlman
Als campagnechef van de Fern Association pleit Kelsey voor Europees beleid dat de strijd tegen klimaatverandering versnelt door bossen te beschermen. Om het bekende motto: “denk mondiaal, handel lokaal” te in de praktijk te brengen, treedt ze toe tot de Raad van Bestuur van Bloum om te leren van een lokale coöperatie, haar vaardigheden in horizontaal management te delen en natuurlijk om veel goede Belgische bieren te proeven.

Egil Franssen
Als geëngageerd architect richtte Egil in 2014 zijn eigen bureau op. Zijn reflecties richten zich op samenwerkingsverbanden met lokale ambachtslieden en het gebruik van ecologische materialen om aangename ruimtes te creëren om in te wonen.
« Organize, don’t walk alone ! » Joe Hill

Thomas Souffland
Thomas is Frans van oorsprong en woont sinds 2013 in Sint-Gillis en sinds 2018 in Vorst met zijn partner. Hij heeft een masterdiploma in Europees projectmanagement en begint zijn carrière op dit gebied. Maar wat betreft sociale en milieukwesties, doet hij beroep op de sociale economie, die meer aansluit bij zijn waarden. Sindsdien werd hij mede-oprichter van Bloum en lid van de raad van bestuur. Hij is ook medewerker en beheerder van Dioxyde de Gambettes, een andere Brusselse sociale coöperatieve die actief is in de fietslogistiek.

Karolien
Karolien is sociologe van opleiding, en is gepassioneerd door natuur, landbouw en groepsdynamieken. Bij de vzw Wervel werkt ze rond de verbinding tussen boer en burger in Vlaanderen en Brussel. Wat ze zo geweldig vindt aan Bloum, “naast al de overheerlijke, verse en eerlijke producten”, is het coöperatieve aspect: “we werken samen aan een alternatief model van voedselvoorziening, dat gericht is op respect en verbinding met elkaar en de natuur. Het feit dat burgers zo een mooie en warme buurtwinkel hebben kunnen oprichten, vind ik ongelooflijk inspirerend!”

Philippe Dufrasne
Als commercieel ingenieur van opleiding en gelicentieerd bedrijfsboekhouder heb ik mijn professionele carrière doorgebracht bij een Duitse multinational op het gebied van financiële controle. Nu ben ik met pensioen. Naast mijn rol in mijn gezin (ik heb nog twee studerende dochters en een op professioneel gebied zeer drukbezette vrouw), raakte ik betrokken bij een coachingsactiviteit om jongeren met een immirgratieachtergrond the helpen bij het zoeken naar een baan. 
Ik raakte in contact met Bloum zodra Bloum in mijn straat verscheen. Ik was direct geïnteresseerd, eerst als cooperateur en tegenwoordig als administrateur gespecialiseerd die bijdraagt op mijn expertisegebieden.
Ik maak me grote zorgen over het milieu, het beschermen van de aarde en het ondersteunen van landbouwactiviteiten met respect voor producten en producenten.

De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is het soevereine orgaan van de coöperatieve, samengesteld uit alle coöperanten. Vandaag de dag zijn dat meer dan tweehonderddertig leden. Twee keer per jaar worden zij uitgenodigd voor de algemene vergadering waarin strategische beslissingen worden genomen.