Site Overlay

Raad van Bestuur en Algemene Vergadering

Initiatiefneemster van het project

Christine Stanczyk
Als coördinatrice van projecten in de culturele sector, heeft Christine meegewerkt aan de lancering van het Vorstse duurzaam wijkcontract QuartierWielsWijk. Gevoelig voor milieukwesties, in het bijzonder voor duurzame voeding, richtte ze vervolgens een gasap (Groupe d’Achat Solidaire de l’Agriculture Paysanne) op in de wijk. De goede energie die in dit project naar boven kwam, gaf op een organische manier vorm aan de oprichting van een coöperatieve van biologische producten.

De Raad van Bestuur

Anke Bucher
Anke komt oorspronkelijk uit Duitsland en groeide op in een vooral vegetarische en milieubewuste omgeving. Gepassioneerd door het circus, kwam ze in 2000 naar Brussel om te trainen in het Esac (Ecole supérieure des arts du Cirque) en sindsdien werkt ze nog steeds in de spektakelwereld. Gefascineerd door het functioneren van het menselijk lichaam en zijn gezondheid, verdiept ze zich eveneens in het domein van de natuurgeneeskunde.  Overtuigd van het belang van gezonde voeding voor iedereen, heeft Anke zich in het Bloum-avontuur gestort, in de hoop een bijdrage te kunnen leveren aan een alternatief model, met meer respect voor de planeet en de mens.

Anke

France Morin
Met een literaire achtergrond en een passie voor de podiumkunsten heeft France zich gespecialiseerd in het beheer en de productie van culturele ondernemingen aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts et Techniques du Théâtre in Lyon. Sinds 15 jaar gevestigd in Brussel, heeft ze talrijke choreografische projecten begeleid via de door haar opgerichte mutualisatie- en dienstverleningsstructuur, Arts Management Agency. Parallel aan deze activiteiten heeft France het project FOTTI CULTURES mede opgericht, dat culturele ontmoetingen bevordert en werkt aan de professionalisering van jonge kunstenaars die gevestigd zijn in Senegal.

Thomas Souffland
Thomas is Frans van oorsprong en woont sinds 2013 in Sint-Gillis en sinds 2018 in Vorst met zijn partner. Hij heeft een masterdiploma in Europees projectmanagement en begint zijn carrière op dit gebied. Maar wat betreft sociale en milieukwesties, doet hij beroep op de sociale economie, die meer aansluit bij zijn waarden. Sindsdien werd hij mede-oprichter van Bloum en lid van de raad van bestuur. Hij is ook medewerker en beheerder van Dioxyde de Gambettes, een andere Brusselse sociale coöperatieve die actief is in de fietslogistiek.

Anne

Anne Van der Plassche
Anne is afgestudeerd in de economie aan de ULB en is al meer dan 20 jaar docente in Sint-Joost. Als stichtend lid van Bloum en diens Raad van Bestuur gelooft zij in een nieuw model voor de financiering van economische activiteiten, dat meer ondersteuning biedt en meer respect heeft voor het milieu en de mensen. Gevoelig voor het diversiteitsvraagstuk (zowel cultureel, sociaal-economisch als generatiegebonden), is zij referent van de werkgroep “Finalité sociale” die werkt aan de diversificatie van het Bloum-publiek.

Karolien
Karolien is sociologe van opleiding, en is gepassioneerd door natuur, landbouw en groepsdynamieken. Bij de vzw Wervel werkt ze rond de verbinding tussen boer en burger in Vlaanderen en Brussel. Wat ze zo geweldig vindt aan Bloum, “naast al de overheerlijke, verse en eerlijke producten”, is het coöperatieve aspect: “we werken samen aan een alternatief model van voedselvoorziening, dat gericht is op respect en verbinding met elkaar en de natuur. Het feit dat burgers zo een mooie en warme buurtwinkel hebben kunnen oprichten, vind ik ongelooflijk inspirerend!”

Philippe Dufrasne
Als commercieel ingenieur van opleiding en gelicentieerd bedrijfsboekhouder heb ik mijn professionele carrière doorgebracht bij een Duitse multinational op het gebied van financiële controle. Nu ben ik met pensioen. Naast mijn rol in mijn gezin (ik heb nog twee studerende dochters en een op professioneel gebied zeer drukbezette vrouw), raakte ik betrokken bij een coachingsactiviteit om jongeren met een immirgratieachtergrond the helpen bij het zoeken naar een baan. 
Ik raakte in contact met Bloum zodra Bloum in mijn straat verscheen. Ik was direct geïnteresseerd, eerst als cooperateur en tegenwoordig als administrateur gespecialiseerd die bijdraagt op mijn expertisegebieden.
Ik maak me grote zorgen over het milieu, het beschermen van de aarde en het ondersteunen van landbouwactiviteiten met respect voor producten en producenten.

De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is het soevereine orgaan van de coöperatieve, samengesteld uit alle coöperanten. Vandaag de dag zijn dat meer dan tweehonderddertig leden. Twee keer per jaar worden zij uitgenodigd voor de algemene vergadering waarin strategische beslissingen worden genomen.