Site Overlay

Raad van Bestuur en Algemene Vergadering

Initiatiefneemster van het project

Christine Stanczyk

Als coördinatrice van projecten in de culturele sector, heeft Christine meegewerkt aan de lancering van het Vorstse duurzaam wijkcontract QuartierWielsWijk. Gevoelig voor milieukwesties, in het bijzonder voor duurzame voeding, richtte ze vervolgens een gasap (Groupe d’Achat Solidaire de l’Agriculture Paysanne) op in de wijk. De goede energie die in dit project naar boven kwam, gaf op een organische manier vorm aan de oprichting van een coöperatieve van biologische producten.

De Raad van Bestuur

Anke Bucher

Anke komt oorspronkelijk uit Duitsland en groeide op in een vooral vegetarische en milieubewuste omgeving. Gepassioneerd door het circus, kwam ze in 2000 naar Brussel om te trainen in het Esac (Ecole supérieure des arts du Cirque) en sindsdien werkt ze nog steeds in de spektakelwereld. Gefascineerd door het functioneren van het menselijk lichaam en zijn gezondheid, verdiept ze zich eveneens in het domein van de natuurgeneeskunde.  Overtuigd van het belang van gezonde voeding voor iedereen, heeft Anke zich in het Bloum-avontuur gestort, in de hoop een bijdrage te kunnen leveren aan een alternatief model, met meer respect voor de planeet en de mens.

Philippe Lovens

Philippe is gepassioneerd door stadslogistiek als geheel, met inbegrip van de technologische, sociale en milieudimensies, de multimodaliteit, de ondersteuning van de lokale handel, de circulaire economie en het concept van de stad in transitie. Na 8 jaar mee te werken aan de ontwikkeling van Chocolaterie Belvas heeft hij CityDepot mee  in het leven geroepen, gespecialiseerd in intelligente stadsdistributie. In maart 2018 werd hij mede-oprichter van de urbike-coöperatieve, die als missie heeft de mobiliteit van goederen in de stad te transformeren door het vervangen van bestelwagens door fietsen.

France Morin

Met een literaire achtergrond en een passie voor de podiumkunsten heeft France zich gespecialiseerd in het beheer en de productie van culturele ondernemingen aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts et Techniques du Théâtre in Lyon. Sinds 15 jaar gevestigd in Brussel, heeft ze talrijke choreografische projecten begeleid via de door haar opgerichte mutualisatie- en dienstverleningsstructuur, Arts Management Agency. Parallel aan deze activiteiten heeft France het project FOTTI CULTURES mede opgericht, dat culturele ontmoetingen bevordert en werkt aan de professionalisering van jonge kunstenaars die gevestigd zijn in Senegal.

Thomas Souffland

Thomas is Frans van oorsprong en woont sinds 2013 in Sint-Gillis en sinds 2018 in Vorst met zijn partner. Hij heeft een masterdiploma in Europees projectmanagement en begint zijn carrière op dit gebied. Maar wat betreft sociale en milieukwesties, doet hij beroep op de sociale economie, die meer aansluit bij zijn waarden. Sindsdien werd hij mede-oprichter van Bloum en lid van de raad van bestuur. Hij is ook medewerker en beheerder van Dioxyde de Gambettes, een andere Brusselse sociale coöperatieve die actief is in de fietslogistiek.

Anne Van der Plassche

Anne is afgestudeerd in de economie aan de ULB en is al meer dan 20 jaar docente in Sint-Joost. Als stichtend lid van Bloum en diens Raad van Bestuur gelooft zij in een nieuw model voor de financiering van economische activiteiten, dat meer ondersteuning biedt en meer respect heeft voor het milieu en de mensen. Gevoelig voor het diversiteitsvraagstuk (zowel cultureel, sociaal-economisch als generatiegebonden), is zij referent van de werkgroep “Finalité sociale” die werkt aan de diversificatie van het Bloum-publiek.

De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is het soevereine orgaan van de coöperatieve, samengesteld uit alle coöperanten. Vandaag de dag zijn dat meer dan tweehonderddertig leden. Twee keer per jaar worden zij uitgenodigd voor de algemene vergadering waarin strategische beslissingen worden genomen.