Site Overlay

Damien Francenne


« Ik ben gek op de zoute chips Go Pure »

Waarom ben je coöperant?

De milieu- en sociale impact van wat ik consumeer staat in die kwestie natuurlijk centraal, maar er zijn ook andere motivaties. Coöperant zijn is niet hetzelfde als klant zijn van een winkel. Het impliceert een grotere persoonlijke betrokkenheid, al was het maar door de aankoop van een aandeel in de coöperatieve. Naar Bloum gaan is voor mij ook een manier om me mijn buurt opnieuw toe te eigenen, om er te wonen en om ze te laten leven. Ik hou enorm van het idee van lokale verankering.

Wat doet je bloumen?

Bloum heeft een lange weg afgelegd: van de eerste verkoop van droge producten in een garage op de Brusselsesteenweg, tot de tijdelijke bezetting van een pand in de Bondgenotenstraat waar de bestellingen van verse producten online werden geplaatst en de coöperatieve zoals we die nu kennen met haar vriendelijke werknemers.

Wat is je lievelingsproduct?

Er zijn natuurlijk de groenten van onze geliefde boeren, maar er zijn ook de Go Pure-zoutchips. Het is elke keer hetzelfde verhaal: ik hang rond in hun buurt, mijn ogen vallen erop en uiteindelijk val ik altijd voor. Dit product is geen zero waste, zeker niet het meest lokale van het Bloum-aanbod, ook niet het meest evenwichtige. Het is gewoon mijn zoete zonde!