Site Overlay

Véronique Lefevre

Waarom ben je coöperant?

Ik wil bijdragen aan een betere wereld door in mijn buurt te “werken”. Deelnemen aan de ontwikkeling van een project dat is opgezet door en voor de burgers van mijn wijk motiveert mij ten zeerste. Het stelt me in staat om positief en actief betrokken te raken bij de maatschappij en om de microkosmos van Vorst op mijn eigen manier te cultiveren. Omdat ik me aansluit bij de opvattingen van de Britse econoom Ernst Friedrich Schumacher in zijn boek “Small Is Beautiful – a society fit for man” en ervan overtuigd ben dat ik deze theorie in de praktijk breng door een geëngageerde coöperant te zijn.

Wat doet je bloumen?

Ik bloum als ik de anderen leer kennen door een aperitiefje te drinken tussen de nieuwe en oude coöperanten. Mijn brein bloumt als ik mijn intelligentie aan het werk zet voor een van de werkgroepen die zijn opgezet om onze aparte kruidenierswinkel te doen bruisen. Ik ben ervan overtuigd dat door deel te nemen aan algemene vergaderingen en werkgroepen voor ieder van ons de meest constructieve wegen ontstaan. Mijn hart zegt bloum als ik alle goede, heerlijke dingen zie om te eten, drinken, koken… die er zijn.

Wat is je lievelingsproduct?

Nocciolata, de allerbeste chocopasta, gemaakt door Rigoni di Asiago! Zonder palmolie maar met veel hazelnoten en cacao… Mmmmmh, om voor te sterven! En in volledige tegenspraak met mijn motto “Small is beautiful”, vind ik de LARGE versie van de pot fantastisch.